Der har været lidt respons på mit forrige indlæg, så jeg vil gerne uddybe lidt. Folk har spurgt om osteopati er en “rigtig” uddannelse/ videnskab. Og det er det. Men lad mig illustrere ved at sammenligne med to andre sundhedsuddannelser: fysioterapi og kiropraktik

I udlandet er alle tre uddannelser ligeværdigt anerkendte, og en del af sundhedssektoren. En forudsætning for at kunne blive osteopat D.O i Danmark er, at man på forhånd er uddannet læge, fysioterapeut eller kiropraktor. Det er dog vigtig at understrege at osteopati IKKE er en videreuddannelse eller overbygning på læge, fysioterapi eller kiropraktoruddannelsen, men en selvstændig uddannelse.

Fysioterapi læses på forskellige professionshøjskoler, mens kiropraktorstudiet er en universitetsuddannelse. Fysioterapistudiet slutter med en bachelorgrad, og som noget nyt er det muligt at læse videre og opnå en kandidatgrad. Kiropraktorstudiet giver automatisk en kandidatgrad efter endt uddannelse.

Osteopati er i udlandet enten en del af medicinstudiet (i USA) eller læses på college eller universitet. Osteopati kan læses på bachelor, kandidat og master-niveau.I Danmark udbydes uddannelsen via den belgiske skole IAO. Her er det også muligt at læse videre på master-niveau.

Man kan derfor konkludere at den uddannelsesniveauet og videnskaben er veldokumenteret for alle tre uddannelser.

Har du et spørgsmål, som du gerne vil have besvaret eller kommentarer til mit indlæg så skriv endelig
/Anders