Introduktion til osteopati

Hvad er osteopati?

Osteopati er en medicinsk videnskab, der blev grundlagt i slutningen af det 19. århundrede. Den amerikanske læge Andrew Taylor Still var utilfreds med den daværende lægestand, og søgte at finde nye måder at behandle diverse smerter og lidelser.

I sin søgen var han vidt omkring og “flirtede” blandt andet med magnetisme og mesmerisme. Det var dog først da han iagttog de indianske medicinmænd, de såkaldte “bone setters”, at osteopatien begyndte at tage form. Disse bone setters arbejdede med led og knogler, og sammen med Stills egen omfattende viden om anatomi begyndte teorierne at flyde fra Still. Han mente, at alle lidelser og sygdomme kunne behandles uden brug af medicin – blot ved at behandle de relevante led og knogler. Han blev dog mødt med skepsis fra andre læger, men langsomt fik han succes med sine teorier. Og i 1892 åbnede han The American School of Osteopathy i Kirksville, Missouri.

Sidenhen har osteopatien udviklet sig meget. Fra AT Stills oprindelige filosofier og til nutidens osteopati er der dog stadig meget bevaret. Det gælder især udvalgte af manuelle teknikker – det vil sige de greb vi bruger, når vi behandler. Og som med den mere traditionelle medicin, er osteopatien også blevet en mere evidens-baseret videnskab. Med udgangspunkt i vores nuværende viden om anatomi, fysiologi og biomekanik, kan man nu teoretisk underbygge de resultater, som en osteopatisk behandling giver. Dette er blandt andet årsagen til den statslige anerkendelse af osteopati, som man kender fra lande som USA, Australien, New Zealand og Storbritannien.

Men hvad er osteopaters kerneområde, og hvorfor skulle man vælge at blive behandlet hos en osteopat?

 

Osteopater har specialiseret sig i at behandle følgende områder:

  • Det muskuloskeletale system – muskler, knogler og bindevæv
  • Det viscerale system – vores organer og bindevævet omkring
  • Det neurologiske system – vores nervesystem
  • Det kraniosakrale system – primært nervesystem og hormonsystem

Man vil så muligvis finde osteopater som prioriterer enkelte systemer højere, men uddannelsesmæssigt kan en osteopat behandle hele din krop. Og al behandling tager udgangspunkt i hele din krop.

Først derefter går vi ud og behandler de enkelte led. Derfor vil du kunne opleve at blive behandlet andre steder på kroppen end dér, hvor dine smerter sidder.

Vil du vide mere?

 

Læs om Annas oplevelse af osteopatisk behandling

Læs et eksempel på behandling af bækkensmerter

 

Og så lad mig lige slå et slag for Jimmy Vejlemark. En historie om et massivt vægttab og ukuelig vilje til konstant forbedring. Læs mere om mit samarbejde med Jimmy hér

Jeg kan også anbefale dig at følge med på Jimmys egen hjemmeside