Ondt i skinneben

Skinnebensbetændelse

Betegnelsen skinnebensbetændelse dækker over mange patologier. Derfor er det altid problematisk at finde den præcise årsag. Man kan dog kigge lidt på de smerter, man oplever, samt hvordan og hvornår de optræder. Groft sagt snakker man om, at tilstanden kan skyldes stressfrakturer, dårlig blodgennemstrømning og muskelskader. Her er en oversigt over, hvad dine smerter i skinnebenet kan skyldes:


Oversigten kan give dig et fingerpeg ift til dine smerter – men det rigtige svar kræver ofte en nærmere undersøgelse af de biomekaniske forhold i din fod, ankel, knæ og hofte. For at kunne yde optimalt, er det nødvendigt at de forskellige led bevæger sig ordentligt. Mangler der pludselig bevægelse i et eller flere led, medfører det ofte et øget stress på de omkringliggende muskler og led. Og det vil på sigt medføre smerter og en uhensigtsmæssig løbestil.

Så har du smerter fra dine skinneben som ikke forsvinder igen – ja så kan det godt betale sig at få det undersøgt nærmere. Årsagen sidder måske et helt andet sted end du forventer.