Nu nærmer tiden sig, hvor vi begynder at kigge på skiferien. Måske har du allerede booket rejsen? Eller flere rejser. Og som de fleste har du sikkert allerede godt styr på dit udstyr, og har måske opgraderet det forud for årets skisæson. Men har du styr på det vigtigste udstyr – nemlig din krop?

Hvert år ser behandlere som jeg utallige skiløbere til behandling som følge af styrt eller overbelastningsskader efter en skitur. Og mange gange står vi faktisk i den situation, at skaden kunne have været undgået, hvis man havde gjort sig nogle overvejelser inden ferien. Det gælder selvfølgelig ikke, når skaden forårsages af en anden skiløber.

Men lad mig stille dig nogle relevante spørgsmål ingen din ferie:

 

  • Har du ondt i ryg, hofter, knæ eller ankler, eller har du været skadet i muskler eller led?
  • Lever du generelt et aktivt liv, eller er du primært aktiv i din ferier?

Som du næsten kan regne ud, så hænger en del skiskader sammen med den generelle tilstand i kroppen inden du tager afsted på ferie. Har du haft problemer med smerter i muskler og led, er der en god sandsynlighed for, at du har en eller flere kompensationer i de omkringliggende led og muskler. Du bruger så at sige nogle muskler forkert og for meget. Dette kan ofte forebygges ved at udføre nogle korrigerende øvelser i en god periode før skiferien.

Det samme gør sig gældende med hensyn til det aktive liv. Hvis du ikke er aktive i dagligdagen og motionere jævnligt, bør du nok overveje at få lavet et træningsprogram frem mod din ferie. Hvis din muskler ikke er stærke og udholdende nok, vil du opleve at din stabilitet omkring knæ og hofter vil være forringet. Og så stiger risikoen for overbelastningsskader betydeligt.

Ring allerede nu

Hvis du tænker at du kunne have brug for et tjek af dine muskler og led inden skiferien, så ring på 63111159. Så finder vi en tid til dig. Men gør det nu i god tid, for hvis der skal træning til så skal du gerne regne med mindst 8 ugers træning før skituren.

God skisæson til alle