Når skaden er helet

 

Hvis du har prøvet at være skadet og ude af stand til at løbe i gennem en længere periode, så har du garanteret også haft diverse overvejelser omkring din genoptagelse af løb. Skal du bare fortsætte med at løbe din sædvanlige løbedistance eller dit sædvanlige løbetempo? Eller skal du justere dit løb til den nye situation?

Ja, du kender nok allerede svaret – selvfølgelig skal du regulere dit løb! Nøjagtigt hvorledes det skal reguleres afhænger lidt af skadestypen. Sad din skade i lægmuskelen, behøver du ikke nødvendigvis ændrer på dit løbetempo, da tidligere studier har vist, at lægmuskelen arbejder stort set ens ved langsomt og hurtigt tempo. Anderledes forholder det sig med en skade i baglårets muskler. Her ved man at musklerne arbejder hårdere, når tempoet øget. Har du derfor haft en skade i baglåret, er det vigtig at starte ud i et langsommere løbetempo. Fælles for alle skadestyper er dog, at det som udgangspunkt skal være smertefrit at genoptage sit løb.

Når man snakker løbedistance er det klart, at du ikke bare kan løbe samme distancer, som du løb før din skade. Hvor meget du skal sænke din løbedistancer afhænger af flere ting. Hvor længe har været skadet?…. hvad er din normale løbedistance?…. hvilken skade havde du?…..alt dette spiller ind når du skal begynde at løbe igen. Og der findes ikke noget endeligt svar. Dog kan du fint tage udgangspunkt i følgende råd: Løb skal være smertefrit! Mere praktisk kan det være at finde en kort rundstrækning på mellem 500 og 1000 m. Denne kan du løbe det antal gange der passer dig, og skulle du få ondt undervejs….ja så skal du jo max gå 500 m, inden du er hjemme igen.

Husk…. dette indlæg er kun ment som en “løftet pegefinger”. Hvis du er i tvivl om hvordan du skal forholde dig, så tag fat i en osteopat. Vi står alle klar til at få dig tilbage på rette spor…..tilbage på løbestien igen.

2 reaktioner

Lukket for kommentarer.